Закон і Бізнес


Депутатська безкарність


№14 (1520) 03.04—09.04.2021
2675

Після того як обвинуваченій вчергове продовжили строк тримання під вартою, захисник наполягав на наданні їй дозволу поїхати в Донецьку область на передвиборчу компанію. А після відмови, пообіцяв натиснути на суд в інший спосіб.


Аби домогтися потрібного рішення, зазначив, що буде впливати на Феміду через народних депутатів, скаргами до Вищої ради правосуддя, а також порадив суддям пригадати долю одного їхнього колеги з Печерського районного суду м.Києва. 

Кримінальне провадження за обвинуваченням у вчиненні порушень за пп.5, 12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу («умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групи осіб») та рядом інших статей КК розглядають судді з Шевченківського районного суду м.Києва Оксана Голуб, Марина Антонюк та присяжні. 

Трьом обвинуваченим обрані запобіжні заходи, відтоді кожне засідання у справі супроводжується акціями під стінами суду, під час яких відбуваються порушення громадського порядку, нищення майна, влаштовуються бійки. Також прихильники обвинувачених у соціальних мережах погрожують суддям і присяжним розправою. 

Так, у коментарях під черговою публікацією, метою якої є вплив на суд, прозвучав заклик підпалити помешкання О.Голуб. Судді звернули увагу ВРП (№1442/0/6-21) та Генерального прокурора, що такі заклики мають ознаки кримінального правопорушення (ч.1 ст.377 КК). 

Відомі дані особи, яка це написала. Тому в Шевченківському райсуді вважають, що погрози можуть бути реальними. Звільнити обвинуваченого з-під варти вже закликав з трибуни Верховної Ради й один з народних депутатів, повідомили законники.