Закон і Бізнес


Третя хвиля


Якщо не можна купити продукти вночі, то за ними шикуються черги вдень.

№14 (1520) 03.04—09.04.2021
3701

Чергова хвиля пандемії змусила уряди низки європейських країн піти на посилення карантинних обмежень. Наприклад, у Німеччині ввели нові правила відвідування магазинів.


Так, у Берліні в будь-який магазин, крім продуктового або аптеки, тепер пускають тільки за наявності негативного тесту на коронавірус. Причому виконаного в той самий день, повідомляє Berliner Zeitung.

Деякі торговельні центри планують організувати експрес-тестування для своїх покупців. Негативний тест на коронавірус також знадобиться для відвідування музеїв.

Крім того, жителі німецької столиці тепер повинні носити респіратори з високим ступенем захисту класу FFP2 для того, щоб увійти в будь-яке приміщення або скористатися громадським транспортом. Влада дійшла висновку, що звичайні медичні маски недостатньо ефективні.

Також у низці німецьких міст введено заборону на вихід з дому вночі.

Більш суворі карантинні заходи планується ввести в Австрії. Зокрема, з 7 квітня австрійцям необхідно буде пред’являти тест при відвідуванні всіх торгових точок, крім життєво важливих, наприклад, аптек або продуктових магазинів.

А у Великій Британії хоча і пішли на деякі послаблення, проте, як повідомляє Sunday Times, ввели штрафи для тих, хто без вагомої причини з’явиться в аеропорту, — £5 тис. Винятки передбачено лише для невідкладних випадків, що потребують вильоту з Туманного Альбіону.