Закон і Бізнес


Гавань для засмаги


Уайтхейвен Біч, або «Біла гавань», — це 7 км ідеального білого піску, який не нагрівається навіть під палючим сонцем.

№14 (1520) 03.04—09.04.2021
3778

Попри всі карантинні обмеження ми все одно сподіваємося на можливість відпочити влітку десь на березі моря або океану. Які ж місця для відпочинку рекомендують самі туристи?


Сайт для мандрівників Trip Advisor визначив кращі пляжі світу за підсумками відгуків, які залишали користувачі в попередньому році. У рейтингу Travelers Choice Awards є місця на різних континентах.

Так, найкращим пляжем у світі названо Уайтхейвен Біч на австралійському острові Уїтсанді. Примітно, що сам острів — безлюдний, за винятком гостей, які припливають сюди із сусіднього острова.

Далі йде Санта-Марія Біч, але не каліфорнійський, а кубинський. І це теж невеликий острів, до якого можна дістатися насипною дорогою через океан.

На третьому місці — бразильський пляж Байя-до-Санчо, невеликий, важкодоступний, а тому, можливо, і такий чистий.

Є місця і ближче. Правда, з європейських тільки один пляж потрапив у топ-10 — Реббіт-Біч на острові Лампедуза в Італії. Також у рейтингу два пляжі в Іспанії: «дикий і незайманий» Плайя-де-Кофете на Канарських островах і Ла-Конча Біч на березі Біскайської затоки в Сан-Себастьяні.

Греція представлена пляжами Балос на Криті й Елафонісі з рожевим піском на однойменному острові. У Португалії кращим місцем для засмаги названо Фалезе на Середземному морі поряд з Албуфейра, що у південній частині країни, а у Франції — Санта-Джулія на Корсиці.