Закон і Бізнес


Шеф-кухар мафії


№14 (1520) 03.04—09.04.2021
2618

Щоб сховатися від правосуддя, злочинці змінюють зовнішність, паспорт, ховаються в якій-небудь глушині. Але забувають, що видати можуть навіть звички або прихильності.


Такий казус стався з Марком Біаром, який з 2014 року переховувався від ордера на арешт за причетність до наркоторгівлі. Він належав раніше до одного з кланів «Ндрангети», що хазяйнував у південній провінції Італії.

Мафіозі-утікач поїхав у Домініканську республіку, де вів тихе життя, нічим не вирізняючись з-поміж представників місцевої італійської громади.

Але не зміг відмовитися від свого хобі: разом із дружиною вів канал на Youtube, де публікував ролики, присвячені стравам італійської кухні. І саме любов до італійської кухні дала змогу натрапити на його слід, хоча на відео «шеф-кухар» завжди з’являвся «без обличчя».

Як повідомила прес-служба МВС Італії, через 7 років колишнього мафіозі виявили на курорті Бока-Чіка в Домініканській республіці, куди він переїхав з Коста-Ріки. А видали його татуювання, які іноді потрапляли в кадр.

Утікача вдалося нарешті заарештувати, після чого влада Домініканської республіки видала його Італії.