Закон і Бізнес


Оплати обід ім’ям


№13 (1519) 27.03—02.04.2021
2208

«На жаднюгу не потрібен ніж», — співається в дитячій пісні. Швидше за все, на Тайвані її не чули, але влаштували щось на зразок перевірки на жадібність, оголосивши незвичну акцію.


Як пише Taipei Times, мережа японських ресторанів пообіцяла безкоштовну їжу для всього столика, якщо за ним є людина з ім’ям «Лосось». Відвідувачі, чиє ім’я вимовляється схоже, але містить інші ієрогліфи, пообіцяли знижку в 50%.

Уже в перші дні у мережі безкоштовно обслужили 28 чоловік, а всього до акції долучилися близько 1000 осіб. Річ у тім, що після такого оголошення реєстраційні органи країни стали отримувати безліч заяв від жителів, охочих змінити ім’я — на «Лосось».

Для жителів Тайваню ця процедура необтяжлива: офіційні збори за нове посвідчення особи і сертифікат про реєстрацію складають близько $3. Причому за законом можна обрати абсолютно будь-яке ім’я, але змінити його можна тільки тричі.

Видання пише, що два відвідувачі завдяки зміні імені змогли безкоштовно поїсти в ресторані майже на $450. Однак зізналися, що не зможу навіть дивитися на рибу найближчим часом.