Закон і Бізнес


Подарунок на новосілля


№13 (1519) 27.03—02.04.2021
3157

Переїзд платника податків з однієї адміністративно-територіальної одиниці до іншої не може стати підставою для будь-якого виду податкової перевірки.


Таку ідею висловив народний обранець Олексій Ковальов у проекті «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення тиску контролюючих органів на суб’єктів господарювання» (№5283).

У пояснювальній записці йдеться, що через систематичність зловживань з боку посадових осіб податкових органів виникає потреба в доповнені ПК подібними нормами-запобіжниками. Ініціатор ідеї зазначає, що велика кількість практичних прикладів указує на те, що контролюючі органи перетворюють податковий контроль на засіб впливу та тиску на платників. 

Для того, щоб співробітники Державної фіскальної служби не зловживали своїми повноваження нардеп хоче унеможливити проведення будь-якого виду перевірки з підстав зміни місцезнаходження. 

З тієї ж пояснювальної записки стає зрозумілим, що О.Ковальову надто болить доля підприємців. Воно й не дивно, адже нардеп і сам був директором та засновником кількох аграрних фірм у Херсонській області. Тож, можливо, такі законодавчі ініціативи — це підготовка до власного великого переїзду…