Закон і Бізнес


Від арешту до свободи


.

№13 (1519) 27.03—02.04.2021
2903

Стороною захисту, яку представили адвокати Barristers, спростовано доводи слідчого та прокурора. Як наслідок, у залі суду звільнено з-під варти відомого українського фотографа Євгена Нікіфорова.


У Київському районному суді м.Одеси відбулося судове засідання у справі щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно відомого фотографа Є.Нікіфорова за начебто дорожньо-транспортну пригоду.

Дії фотографа сторона обвинувачення кваліфікувала за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу як порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого — наїзд на пішохода.

Достовірність такої позиції в судовому засіданні намагалися довести слідчий та прокурор, просили суд обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою відносно Є.Нікіфорова. Однак прокурор і слідчий посилалися на докази, які ніяким чином не підтверджують обґрунтованості підозри Є.Нікіфорова, а навпаки, спростовують її та вказують на необхідність закриття кримінального провадження.

Зваживши на доводи сторін, слідчий суддя відмовив у задоволенні клопотання слідчого про тримання під вартою Є.Нікіфорова та звільнив його з-під варти в залі суду, застосувавши запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту з 21:00 до 7:00.

Адвокати Barristers підготували апеляційну скаргу до Одеського апеляційного суду з вимогою скасувати ухвалу слідчого судді в частині застосування нічного домашнього арешту. Вони ставлять питання про незастосування будь-якого іншого запобіжного заходу.