Закон і Бізнес


Маселко засудив Верховний Суд


Фото: dejure.foundation

18.03.2021 12:51
2020

«Є чим пишатись. Новий стандарт від нового Верховного Суду - суддя має право засуджувати невинних за сфальшованими документами та з втручанням в авторозподіл».


Так колишній член Громадської ради доброчесності Роман Маселко відреагував на рішення КАС ВС, яким Указ Президента України від 29.09.2016 № 425/2016 було визнано протиправним та скасовано в частині звільнення Оксани Царевич з посади судді Печерського районного суду м. Києва у зв’язку з порушенням присяги судді.

Разом із Указом Президента, суд визнав протиправним та скасував також рішення Вищої ради юстиції від 15 вересня 2016 року щодо внесення відповідного подання Президентові стосовно судді.

Активісту не завадило розкритикувати ВС і те, що в момент проголошення постанови ВС не було повного тексту рішення. Текст мають ще виготовити протягом п’яти днів.

Нагадаємо, колишній член ГРД проходить у справі про конфлікт інтересів.

У лютому цього року правоохоронці Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції намагалися скласти протокол про порушення антикорупційного законодавства Р.Маселком. Адже останній, перебуваючи на посаді члена ГРД, брав участь у затвердженні висновку про недоброчесність судді Окружного адміністративного суду міста Києва Тетяни Скочок, яка раніше розглядала його позов та відмовила у його задоволенні.