Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 9 — 13 березня


09.03.2021 09:05
1985

На цьому тижні ключовою подією має стати черговий з'їзд суддів, який вирішує кадрові питання. Втім, традиційні освітні заходи проводять ВША і НШС.


9 березня

Розпочнеться XVIII черговий з’їзд суддів. Делегати мають призначити суддю Конституційного Суду, обрати 4-х членів Вищої ради правосуддя, а також новий склад Ради суддів. Крім того, вони заслухають звіт РСУ та інформацію т.в.о. голови Державної судової адміністрації, зокрема про організаційне, фінансове та матеріально-технічне забезпечення діяльності органів судової влади.

Онлайн-трансляція «Управління конфліктами в адвокатській діяльності». Під час курсу Вищої школи адвокатури йтиметься про головні стадії розвитку конфлікту та їх вартість у гонорарі, афекти під час переговорів та судового засідання тощо.

У Вищій школі адвокатури запропонують вебінар «Introduction to IP Law». Лектор розкаже про поняття «іntellectual property» та його складові, знаки охорони авторського права, торгової марки тощо.

10 березня

Працюватиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона планує розглянути 5 дисциплінарних справ та заслухати 33 нові скарги на дії суддів.

Засідатиме комітет з цивільного, сімейного та спадкового права Асоціації правників України. Обговорюватимуться правові наслідки проживання однією сім’єю без реєстрації шлюбу, зокрема особливості поділу та спадкування майна особами, які перебувають у цивільному шлюбі.

11 березня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона визначатиметься із внесенням подань Президентові про призначення 5 суддів та звільненням у відставку 4. Також двох суддів можуть відрядити до одного із судів Київщини.

Вища школа адвокатури пропонує прослухати марафон вебінарів «Дисциплінарні стягнення» Спікери розкажуть про особливості застосування дисциплінарного стягнення та його оскарження, строки притягнення та помилки, яких припускаються роботодавці.

12 березня

Асоціація адвокатів України проведе онлайн-дискусію щодо регулювання трудових відносин. Йтиметься як працюють колективні договори та угоди, які найпоширеніші помилки допускаються при прийняті працівників на роботу, а також про цивільно-правові договори, аутсорсинг та аутстафінг.

У Вищій школі адвокатури пройде вебінар «Відшкодування витрат на правову допомогу в суді». Слухачі дізнаються, як визначається розмір судових витрат на професійну правничу допомогу, особливості їх відшкодування у площині судової практики, а також чи можна віднести до них гонорар успіху.

У Львові збереться круглий стіл «Майбутнє українського ІТ та «Дія. Сіті». Під час заходу, який організовує відділення Асоціації правників України у Львівській області, йтиметься про інструменти стимулювання ІТ-індустрії, роль у цьому держави та повноваження держорганів.

В Одесі пройде семінар «Гарантії права на справедливий суд за ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод». Навчання для суддів місцевих судів загальної юрисдикції організовує Одеське регіональне відділення Національної школи суддів.

13 березня

Онлайн-трансляція «Адвокат дитини: дитина в ситуації домашнього насильства». Лектори Вищої школи адвокатури зосередяться на відмінності конфлікту від насильства, комунікації з дитиною, яка перебуває в контакті з законом, особливостях кримінального та адміністративного аспекту тощо.

Закон і Бізнес