Закон і Бізнес


Комфортне життя


Якщо не можете забезпечити вихованцям відповідну кампанію, то доведеться самому спілкуватися з ними.

№10 (1516) 06.03—12.03.2021
2666

Хочете завести кішку або хом’ячка? А ви знаєте, що в них теж є права, точніше, скоро будуть закріплені для всіх європейських країн? І за їх недотримання господаря каратимуть.


У Греції вже запропонований пакет заходів на захист прав домашніх і безпритульних тварин. В його основу закладені 5 прав, визнаних на міжнародному рівні: на їжу і питво, на лікування, на комфорт, на життя за інстинктами, а також на гуманне поводження.

Зокрема, домашнього улюбленця не можна тримати в клітці, якщо це можливо для даного виду. Потрібно забезпечити йому можливість вільно пересуватися будинком. Також він має право на спілкування із собі подібними, якщо дикі родичі цієї тварини живуть у групах.

За виконанням цих принципів — по відношенню як до безпритульних, так домашніх тварин — стежитиме місцева влада. Закон передбачає створення гарячої лінії для громадян, куди вони зможуть поскаржитися, якщо помітять порушення.

У свою чергу за діями місцевої влади наглядатиме нова національна служба із благополуччя тварин. У рамках нового закону планується створити національний реєстр тварин, куди будуть заносити всіх домашніх вихованців.

Новий пакет заходів ще належить схвалити парламенту Греції. У той же час, в Євросоюзі готують до прийняття нові правила поводження з домашніми вихованцями. Одним із нововведень стане загальноєвропейська база домашніх тварин. Вона допоможе скоротити число бездомних собак і котів, адже через таку базу можна буде легко знайти господаря.