Закон і Бізнес


Робота на відпочинку


№10 (1516) 06.03—12.03.2021
4469

Ще одна країна в Європі вирішила простимулювати приїзд гостей довгостроковими візами. Призначені вони для тих, кому не важливо, де знаходиться його робоче місце.


Така віза дає громадянам інших країн право жити в Хорватії до року, якщо вони працюють віддалено на іноземну компанію (зареєстровану за кордоном). «Цифровий кочівник» зобов’язується не працювати і не підробляти на місцеві компанії, пише «Європульс».

Володарі візи повинні зареєструватися за місцем проживання в Хорватії і отримати біометричне посвідчення особи. Воно дає право на більшість державних послуга нарівні з громадянами Хорватії. Разом із «цифровим кочівником» можуть приїхати подружжя і діти — за умови, що вони теж не шукатимуть роботу в Хорватії.

Таку візу можна отримати на строк до року. Але потім все ж доведеться покинути країну і почекати півроку, щоб звернутися за новою.

Нагадаємо, що першою такі візи торік запровадила Естонія. Потім у Португалії вирішили відвести окремо село, де створити усі можливості для віддаленої роботи.