Закон і Бізнес


Робота на день


№10 (1516) 06.03—12.03.2021
6232

Уявімо, що в офіс потрібна прибиральниця. Але 8 годин їй робити нічого. Оформити на постійну роботу — це нині 1320 грн. єдиного соціального внеску. Тож Кабінет Міністрів запропонував «європейський» вихід.


Посилаючись на досвід інших країн, де існують так звані zero hours contract, він уніс проект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання деяких нестандартних форм зайнятості» (№5161).

Ідеться про дозвіл підприємствам оформлювати трудові відносини тільки на 32 год. на місяць, тобто — один день на тиждень. Або це десь 2 год. у робочі дні: зранку прибрала — і вільна. Якщо ж за місяць вийде менше, доведеться платити тільки за 32 год. (ЄСВ — також). Як бути в разі відпустки чи хвороби такого працівника? Жодних уточнень.

До речі, у пояснювальній записці говориться про мінімум 8 год., що мають оплачуватися в місяць, але в тексті проекту зазначене число 32.

Щоправда, кількість таких трудових договорів не може перевищувати 10% від загальної кількості. За порушення цього показника чи недостовірний облік робочого часу загрожуватиме штраф — 3 мінімальні зарплати (наразі — 18000 грн.).

Як плюс для «фрилансерів» називається можливість укладати трудові договори з кількома роботодавцями одночасно і, відповідно, вимагати оплати лікарняних, відпустки та інших соціальних пільг. 

Чи буде затребувана така форма працевлаштування з огляду на всі вимоги та обмеження — важко спрогнозувати. Проте в будь-якому разі Уряд буде в плюсі, оскільки зможе розраховувати на формальне зменшення кількості безробітних за рахунок «нульової зайнятості».