Закон і Бізнес


Вегетаріанське меню


У мерії вважають, що чим менший у школяра вибір страв, тим швидше проходитиме обслуговування.

№9 (1515) 27.02—05.03.2021
2500

У жодній країні світу не були готові до пандемії. Тому на цей виклик влада реагує методом проб і помилок. Так, у французькому Ліоні під карантинні обмеження потрапило... м’ясо.


Ні, його не заборонили продавати взагалі, а лише вилучили з меню в шкільних їдальнях. Як пояснили в мерії міста, цей захід запроваджено на короткий термін для виконання нових вимог національного міністерства охорони здоров’я, пише EuroNews

Річ у тім, що чиновники від медицини вирішили збільшити відстань між дітьми в їдальні до 2 м. Тому, для уникнення стовпотворіння і щоб у школярів вистачало часу на їжу, в мерії вирішили ввести єдине меню. М’яса в ньому місця не знайшлося, але дітей годуватимуть яйцями і рибою.

Однак постраждалі через пандемію і закриття ресторанів фермери впевнені: коронавірус — лише привід для «зелених», які перемогли на торішніх муніципальних виборах. А глава МВС побачив у цьому рішенні дискримінацію дітей із неблагополучних сімей, яким поїсти м’яса вдається тільки в школі.

Фермери ж виступили проти нав’язування «вегетаріанської ідеології», влаштувавши під стінами мерії своєрідну ферму. Адже їх позбавляють ще однієї групи споживачів. Крім того, на думку фермерів, ослаблені такою дієтою діти стануть легкою здобиччю коронавірусу.