Закон і Бізнес


Рознощики інфекції


№9 (1515) 27.02—05.03.2021
2618

У боротьбі з пандемією всі засоби згодяться. Тож уряди різних країн продовжують посилювати обмежувальні заходи. Аж до кримінального покарання за відмову їм слідувати.


Так, уряд Фінляндії ініціював поправки до закону про інфекційні захворювання. Вони передбачають, що за відмову пройти тест потенційному рознощику коронавирусу загрожуватиме до 3 місяців тюремного ув’язнення або великий штраф. Відповідні зміни внесуть до Кримінального кодексу.

Як повідомило міністерство соціального благополуччя і охорони здоров’я, лікарі отримають право призначати обов’язкові медогляди та тести на COVID-19. Наприклад, якщо мова йде про тих, хто в’їжджає до Фінляндії з країни з несприятливою епідемічною обстановкою.

Чиновники вважають, що влада також повинна мати право змусити особу надати інформацію про себе медичному працівникові, якщо у того виникли підстави підозрювати наявність інфекційного захворювання.

А ось в Чехії вирішили, що громадянам необхідно носити в громадських місцях не одну, а відразу дві медичні маски або респіратор. Тут нові вимоги вже вступили в силу.