Закон і Бізнес


Вулиця імені свекра


№9 (1515) 27.02—05.03.2021
2972

Увічнити своє ім’я в історії можна по-різному. Хтось вирізає його на пам’ятках давнини або пише фарбою на скелях. Чиновниця з Єгипту знайшла більш оригінальний спосіб.


Як з’ясувалося, у новому генплані міста Кафр-Шукрі кілька вулиць вона перейменувала на честь свого чоловіка, його братів і свекра. Місто саме по собі невелике, населення — близько 30 тис., але знайшлися ті, хто помітив зміни і поскаржився губернатору провінції, повідомляє газета el-Watan.

Той прийняв рішення звільнити Мону М., як її означили в газеті, а справу передати в адміністративну прокуратуру для розслідування і прийняття законних заходів в разі підтвердження фактів. Адже рішення про присвоєння назв вулицям приймає місцева народний рада або спеціальний комітет. Останнім часом вулиці в Єгипті називають виключно в честь громадських діячів або військових та поліцейських.

Сама глава департаменту благоустрою заперечує звинувачення і каже, що їй помстився місцевий житель, який вирішив таким чином прославитися. Річ у тім, що назва міста Кафр-Шукрі — теж ім’я власне, і скаржник запропонував у світлі виявленої «кризи з назвами вулиць», перейменувати місто на його честь.