Закон і Бізнес


Плата за війну


№9 (1515) 27.02—05.03.2021
3101

Націоналістично налаштовані активісти обрали чергові мішені серед столичних суддів для погроз. Громадяни вважають, що неугодні їм телеканали не можуть розраховувати на судовий захист.


Про чергові дії так званих активістів, що містять ознаки кримінального правопорушення, повідомив Вищу раду правосуддя (№821/0/6-21) голова Шевченківського районного суду м.Києва Євген Мартинов.

У провадженні суду перебуває цивільна справа, відповідачем в якій є Інформаційне агентство «112-Україна». Головуючий суддя Дмитро Мальцев відкрив провадження та призначив розгляд у спрощеному порядку без виклику сторін. Крім цього, слідчі судді цієї установи періодично вирішують питання про вжиття заходів забезпечення кримінальних проваджень, що стосуються телеканалу. 

Тоді на адресу Шевченківського райсуду надійшло звернення з погрозами: «Ми знаємо ваші адреси, ми готові до дій!.. На жаль, тільки так ми можемо виграти цю війну!» Мовляв, за надання допомоги телеканалам, що нібито загрожують суверенітету України, установлена плата — життя батьків, дітей та близьких суддів. 

Імовірно, авторами листа є громадська організація «Правий сектор». У всякому разі про це свідчить авторизація осіб, що звернулися, повідомив Є.Мартинов.