Закон і Бізнес


Пряма неповага


№9 (1515) 27.02—05.03.2021
5499

Якщо в Україні прямі трансляції судового процесу та аматорські стрими сприймаються як ознака відкритості Феміди, то за кордоном за такі дії можна дістати тюремний строк.


Так, 23-річна Емма Гамілтор-Тугуд була визнана винною в неповазі до суду за те, що увімкнула пряму трансляцію у «Фейсбуку» процесу над її бойфрендом. При цьому дівчина проігнорувала відповідний знак, який забороняє відеозйомку.

За вироком суду порушниці правил дали 4 місяці в’язниці умовно з випробувальним періодом у 2 роки. Причому їй доведеться оплатити судові витрати — £500, пише The Law Society Gazette.

Дівчина принесла вибачення й пояснила, що «зробила це, щоб зафіксувати процес». Утім, у вироку зазначено, що ще за тиждень до процесу її попереджали, що треба бути обережнішою із записом, щоб не попастися.

У Британії вироки за неповагу до суду трапляються досить часто, а покарання може бути дуже суворим. Так, недавно Бі-Бі-Сі оштрафували на £28 тис. за показ 6 с судового засідання, що відбувалося за допомогою відеозв’язку. Трансляція потрапила у вечірні випуски новин.