Закон і Бізнес


Убивчий холод


.

№9 (1515) 27.02—05.03.2021
2578

Потужні снігопади спричинили трагічні наслідки для жителів Техасу. На думку родичів жертв, у тому, що сталося, винна не тільки негода, а й енергетична компанія та місцеві чиновники.


Родичі 11-річного хлопчика, який замерз на смерть, подали позов на $100 млн проти енергорегулятора штату (ERCOT) і місцевого підрозділу компанії Entergy Corporation. Дитина загинула від переохолодження після того, як у будинку пропали електрика й опалення, передає телеканал ABC News.

Батьки зажадали від енергорегулятора й Entergy виплати компенсації за «ненавмисне вбивство». Як наголошується в позові, «попри те що ERCOT і Entergy знали про жахливу, за прогнозами, погоду принаймні за тиждень і знали, що система не проходила подібного навантаження протягом більше ніж 10 років, вони не вжили жодних заходів, що могли запобігти кризі».

Родичі жертви переконані: якби жителів учасно поінформували про можливе відключення електрики на кілька днів, вони могли б підготуватися до цього або залишити домівки.

В ERCOT стверджують, що екстрене відключення було ініційовано після того, як температура в Техасі опустилася нижче нуля. І до цих заходів удалися, аби уникнути відключення електрики по всьому штату.

Снігові бурі спровокували масові вимкнення електрики та припинення подачі води в Техасі. Десятки жителів загинули, понад 4 млн людей залишилося без світла.