Закон і Бізнес


Ректорів обиратимуть по-новому – підписано закон


24.02.2021 09:04
4123

Вибори керівників закладів вищої освіти проходитимуть у два тури. Уточнюється процедура встановлення результатів виборів та конкретизуються умови для проведення повторного конкурсу на заміщення посади керівника вишу.


Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо процедури обрання керівника закладу вищої освіти» № 1216-IX, передає «Закон і Бізнес».

Зокрема, закон доповнює статтю 42 Закону України «Про вищу освіту» положеннями, згідно з якими у разі, якщо у виборах керівника вишу взяли участь дві або більше кандидатур і жодна з них не набрала понад 50% голосів, на сьомий день проводиться другий тур виборів поміж двох осіб, які в першому турі набрали найбільшу кількість голосів.

Якщо обрана за конкурсом кандидатура не пройшла спеціальну перевірку, протягом тижня після закінчення спецперевірки оголошується новий конкурс на заміщення посади керівника вишу.

У разі якщо вибори визнані такими, що не відбулися, або жодна з кандидатур не набрала необхідної кількості голосів, протягом тижня з дня встановлення результатів виборів оголошується новий конкурс.

Закон набере чинності на наступний день після опублікування.

Закон і Бізнес