Закон і Бізнес


Мало не народив


№8 (1514) 20.02—26.02.2021
4751

Таке поняття, як лікарська помилка, знайоме всім, але, виявляється, трапляється ще й «лікарська дурість». В одній з американських клінік дуже товстому чоловікові помилково зробили... кесарів розтин.


34-річний американець потерпає від тяжкого ступеня ожиріння. Його вага перевищує 200 кг, і здоров’я у хлопця відповідне. Коли він відчув біль у грудях і брак повітря, то відразу ж подзвонив на 911 і викликав швидку.

Із сердцевим нападом жарти погані. Тож медики негайно доставили хворого до клініки і передали в руки чергових лікарів. Ті щось наплутали, і бідолаха опинився замість кардіологічного відділення у... пологовому.

Тут довго розбиратися не стали, оскільки із такими великими животами до них потрапляють тільки вагітні. Й оскільки чоловік продовжував скаржитися на самопочуття, запропонували анестезію. Той і погодився…

Яке ж було здивування пацієнта, коли, оговтавшись від наркозу, він дізнався, що лікарі провели кесарів розтин. Звісно, лікарі вибачилися за такий «недогляд». Утім, представник медичного центру повідомив журналістам, що нічого страшного не сталося, лікарські помилки іноді трапляться, а кесарів розтин не зашкодить і розріз швидко загоїться.

Сам же пацієнт тепер вимагає від лікарів, які приймали у нього «пологи», $1,2 млн. Адвокати вважають, що шанси отримати гроші — доволі великі, адже подібної дурості історія американської медицини ще не знала.