Закон і Бізнес


Збір компромату


.

№8 (1514) 20.02—26.02.2021
4042

В Україні з корупцією борються всі, кому не ліньки. Долучилися до цього й працівники Національної поліції, яких раптом зацікавили статки голови Господарського суду Одеської області.


Очільник установи Володимир Петров повідомив Вищу раду правосуддя, що обласне управління стратегічних розслідувань НП направило запит про нарахування грошових сум голові суду за 2019—2020 рр. Воно пояснило, що ці дані цікавлять як докази для складення протоколу за вчинення корупційного правопорушення. Бо правоохоронці переймаються доброчесністю в судових органах.

В.Петров проаналізував законодавчі норми й у листі, скерованому до ВРП (№691/0/6-21) та Генерального прокурора, зауважив, що складати протоколи на суддів за діяння, відповідальність за які передбачено в стст.172-4—172-9 Кодексу про адміністративні правопорушення, уповноважене лише Національне агентство з питань запобігання корупції. 

Тому господарський суд відповів, що підстав для надання запитуваних документів поліцейським немає. Натомість є необхідність з’ясувати, чому працівники управління, які мають бути добре обізнані з приписами ст.255 КпАП, протиправно збирають дані про суддю.