Закон і Бізнес


Несанкціоновані звички


№7 (1513) 13.02—19.02.2021
16445

Голова Чернігівського окружного адміністративного суду Юрій Скалозуб уже втретє звернувся до Вищої ради правосуддя. Після того як 12 січня без повідомлення про підозру в нього вилучили телефон, детективи НАБУ вдалися до нових порушень.


Так, наразі на розгляді слідчого судді Вищого антикорупційного суду перебуває клопотання прокурора про накладення арешту на мобільний телефон судді, вилучений під час обшуку. Днями слідчий суддя дослідив матеріали справи, а саме — протокол за результатами проведення розшукової слідчої дії. 

Виявилося, що працівники спецслужб прослуховували мобільний судді за 3 дні до того, як дістали на це дозвіл. Тобто прослуховування велося незаконно. 

На думку Ю.Скалозуба, така діяльність свідчить про порушення гарантій суддівської незалежності. Про це він повідомив Вищу раду правосуддя (№611/0/6-21). 

Принагідно суддя звернувся й до Генерального прокурора з проханням унести до ЄРДР відомості про скоєні працівниками спецслужб злочини, про склад яких ідеться в ч.3 ст.365 та ч.1 ст.376 Кримінального кодексу.