Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 8 — 12 лютого 2021 р.


.

08.02.2021 09:09
1984

Свої освітні заходи цього тижня проводять Асоціація правників України, Асоціація адвокатів України та Вища школа адвокатури. Традиційно працюють палати Вищої ради правосуддя. Вони вирішують питання відповідальності суддів.


8 лютого

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. На порядку денному — 7 дисциплінарних справ та 45 висновків щодо наявності у скаргах підстав для відкриття нових.

Відбудеться круглий стіл «Вищий суд з питань інтелектуальної власності: стан формування». Захід організовує Національна асоціація адвокатів України за ініціативою комітету з інтелектуальної власності.

Буде прочитано курс «Особливості підстав проведення НСРД та визнання недопустимими їх результатів». Лектор Вищої школи адвокатури проаналізує судову практику щодо недопустимості доказів, отриманих в результаті проведення негласних (слідчих) розшукових дій.

9 лютого

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона має внести подання Президентові щодо призначення 7 суддів та відрядити до іншої установи одного суддю. Крім того, Рада відреагує на 2 повідомлення про втручання в правосуддя.

Відбудеться вебінар «Оцінка земель, плата за землю та єдиний податок 4-ї групи». Захід організовує комітет із земельного права Асоціації адвокатів України.

10 лютого

Працюватимуть перша і третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя. У них заплановано заслухати загалом 8 дисциплінарних справ та вивчити 60 нових скарг на дії суддів.

У Вищій школі адвокатури пройде вебінар «Ефективність судового контролю». Спікер розкаже про судову практику за 2020 рік в розрізі ефективного застосування судового контролю.

Засідатиме комітет Асоціації правників України з нерухомості та будівництва. Обговорюватимуться питання комерційної нерухомості в період карантину, зокрема зміна орендних платежів та судова практика.

11 лютого

Засідатиме Вища рада правосуддя. Розглядатимуться матеріали про внесення подань Президентові про призначення 5-х суддів та одна заява судді про відставку. Також мають бути заслухані 7 скарг на рішення дисциплінарних палат.

Пройде зустріч в Асоціації правників України із членом Комітету ВР з питань правової політики Денисом Масловим. Він розкаже про ключові пріоритети законодавця на 2021 рік. Зокрема, коли буде завершена судова реформа та які зміни чекають на Конституційний Суд.

Пройде онлайн-трансляція «Огляд судової практики ККС у кримінальних провадженнях щодо порушення ПДР». Спікер Вищої школи адвокатури проаналізує кримінально-правову кваліфікацію, доказування у кримінальних провадженнях за ст.286 КК та відшкодування шкоди.

Відбудеться онлайн-засідання «Актуальна судова практика». Підсумки 2020 року в цьому питанні підбиватиме комітет Асоціації правників України з податкового та митного права.

12 лютого

Буде проведено семінар «Психологічна експертиза: сучасні умови, особливості, практика». Навчання для судді місцевих загальних судів проводить Одеське регіональне відділення Національної школи суддів.

Відбудеться онлайн-трансляція «Обмежувальні приписи — еволюція судової практики». Лектор Вищої школи адвокатури розкаже, які норми матеріального та процесуального права регулюють обрання та продовження обмежувальних приписів.

Відбудеться семінар «Окремі аспекти розгляду справ, пов’язаних із проходженням публічної служби». Захід для суддів окружних та апеляційних адміністративних судів організовує Харківське регіональне відділення Національної школи суддів.

Закон і Бізнес