Закон і Бізнес


Квартал принижень


Сьогодні квартал червоних ліхтарів вабить своїми принадами не тільки туристів, а й місцевих жителів.

№6 (1512) 06.02—12.02.2021
4949

Влада столиці Нідерландів продовжує працювати над іміджем міста. Щоб туристів нічого не відволікало від споглядання пам᾽яток, «під ніж» потрапив «квартал червоних ліхтарів».


Як повідомляє The Guardian, це розпусне місце остаточно вирішено перемістити з району Де Валлен в центрі міста кудись подалі. З такою ініціативою виступила мер Амстердама Фемке Халсема.

Ідею підтримали члени політичних партій. Вони запропонували побудувати «еротичний центр» в іншому місці, однак не назвали точної локації. Це називають перезавантаженням Амстердама як міста для відвідувачів, яких приваблює архітектура та інші пам᾽ятки, а не вид оголеного тіла.

Ф.Халсема вже давно почала обговорювати цю проблему. Своє занепокоєння вона висловила під час розмови з кореспондентом The Independent, зазначивши, що повії перетворилися на туристичну визначну пам᾽ятку, а також стали стикатися з неповагою і приниженнями.

Пропозиція розформувати квартал вже була озвучена в лютому 2019 року. Тоді очільниця міста обіцяла розглянути всі можливі варіанти перетворення району, які не поставили б під загрозу безпеку жінок, що працюють у цій сфері послуг. У відповідь на ініціативу активісти назвали це місце «м᾽ясним ринком» і запропонували зовсім відмовитися від нього. Але виявилося, що на такий радикальний крок влада поки що не готова.v