Закон і Бізнес


Прогулянки по прямій


Якщо перехід регульований, то навіть у маленьких дітей має бути можливість перейти вулицю за одну фазу зеленого сигналу світлофора.

№6 (1512) 06.02—12.02.2021
2556

Місто призначене насамперед для пішоходів, а не для машин. Тому в Берліні прийнятий спеціальний закон, що захищає право жителів і гостей пересуватися на малі і великі відстані на своїх двох.


Щоб мотивувати людей частіше ходити пішки, парламент федеральної землі Берлін прийняв перший у Німеччині закон для пішоходів. Він стане частиною ухваленого в 2018 році «закону про мобільність», покликаного спонукати людей не використовувати для пересування автомобілі, пише DW.

Одне з поставлених законом завдань — при будівництві та реконструкції вулиць і парків значно покращувати їх благоустрій, збільшувати протяжність зелених просторів і кількість лавок. Також планується збільшити кількість закритих для автомобільного руху вулиць. Замість них повинні з᾽явитися ігрові майданчики. А ще в місті має стати більше простору для прогулянок, зустрічей і спілкування.

«Кожна людина в Берліні повинна мати можливість дістатися до місця призначення прямими і пов᾽язаними між собою пішохідними доріжками», — йдеться в документі.

Крім іншого, з᾽явиться ще більше «зебр», що надають пішоходам перевагу при перетині проїжджої частини.

Особливий акцент зроблений на безпеку і комфорт маршрутів, якими користуються школярі. У певні години можуть встановлюватися заборони на зупинення перед школами автомобілів, оскільки батьки, які підвозять своїх нащадків, часто створюють небезпечні ситуації.

Закон про пішоходів посилює відповідальність комунальних служб. Вони зобов᾽язані підтримувати маршрути в належному стані. Відповідно, посилене і покарання за порушення правил дорожнього руху, що ставлять під загрозу безпеку пішоходів і велосипедистів.