Закон і Бізнес


«Цифрове» село


№6 (1512) 06.02—12.02.2021
3176

Працювати віддалено можна не тільки зі свого дому. Чому б не поєднати корисне з приємним ландшафтом і м᾽яким кліматом де-небудь серед океану?!


Влада португальського острова Мадейра оголосила, що створює перше в Європі «цифрове село». Воно буде спеціалізуватися на прийомі не звичайних туристів, а так званих цифрових кочівників, які працюють віддалено і при цьому подорожують, пише «Європульс».

«Цифровим» стане село Понта-ду-Сол на півдні острова. У місцевому культурному центрі обладнають зручний коворкінг з високошвидкісним інтернетом і організують насичену культурну програму. Також по всьому острову розташовані виноробні, в яких виробляють знамениту мадеру.

Головна перевага — це недорога оренда житла; правда, мінімальний термін оренди — щонайменше місяць. Проект стартував з 1 лютого, до 30 липня триватиме його пілотна частина, мета якої — оцінити перспективність ідеї.

Поки ж найвідомішими місцями для віддаленої роботи залишаються північні країни. Так, нещодавно Таллінн очолив рейтинг 50 найкращих міст світу для «цифрових кочівників».