Закон і Бізнес


Негідні спокуси


.

№6 (1512) 06.02—12.02.2021
3635

Патріотично налаштовані представники політичної організації написали листа до суду. Вони повідомили, як суддям слід розглядати справи щодо користування надрами країни.


У провадженні Ольги Лукманової, Юлії Дурасової та Людмили Божко з Третього апеляційного адміністративного суду перебуває справа за позовом Центрального гірничо-збагачувального комбінату проти офісу великих податків ДПС про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень. 

Суд призначено на 18 лютого. Але місяцем раніше голова суду отримав «інформаційний лист». Там було написано, що в деяких представників Феміди досі існує практика приймати рішення не на користь закону й держави. «Незважаючи на спокусливі пропозиції, слід уникати правового свавілля», бо «щодо таких справ уже існує практика гідних суддів», закликали законників члени політичної організації.

Вони також повідомили суд, що направили копію цього листа разом з інформацією щодо «судових угруповань серед суддів адмінсудів, які супроводжують справи в корисливих інтересах» до міжнародних фінансових організацій країн-донорів, а також у провідні ЗМІ.

Патріотичний посил, мабуть, цікавий: не варто жебрати за кордоном, коли гроші в країні є. Проте такі заклики, напевне, правильніше адресувати парламентарям та урядовцям, аби вони врегулювали ці питання належним чином на рівні закону.

Натомість судді, як незалежна гілка влади, скористалися правом повідомити про втручання у свою діяльність Вищу раду правосуддя (№317/0/6-21) і Генерального прокурора.