Закон і Бізнес


ТОП-4 отримувача коштів Фонду боротьби з COVID назвав Мінфін


.

02.02.2021 11:26
2104

Найбільш ефективним розпорядником коштів з Фонду боротьби з COVID-19 у 2020 році виявилося Державне агентство автомобільних доріг. Йому було виділено більше за всіх коштів, і майже усі вони були використані (на відміну від інших отримувачів).


Мінфін представив детальний аналіз використання цих коштів Фонду боротьби з COVID у 2020 році головними розпорядниками, передає «Закон і Бізнес».

Повідомляється, що у 2020 році обсяг виділених коштів з Фонду боротьби з COVID-19 становив 78,4 млрд грн з 80,9 млрд грн. У тому числі за загальним фондом використано 63,7 млрд грн з виділених 72 млрд грн, спеціальним фондом 2,8 млрд грн з виділених 6,4 млрд грн.

Найбільшими отримувачами коштів були:

1. Державне агентство автомобільних доріг

Використало 25,7 млрд грн з 26,2 млрд грн, або 98,3%.

Кошти спрямовані на розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення.

2. Міністерство охорони здоров’я

Використало за загальним фондом 17,8 млрд грн з 20,4 млрд грн, або 86,8%, за спеціальним фондом виділені 1,4 млрд грн не використані.

Кошти були спрямовані для закупівлі апаратів ШВЛ, засобів індивідуального захисту, обладнання для приймальних відділень опорних закладів охорони здоровʼя у госпітальних округах, для підвищення надбавок і доплат до заробітної плати медикам та іншим працівникам, які лікують хворих на COVID-19, на забезпечення подачею кисню закладів охорони здоров’я тощо.

3. Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства

Використало 8,8 млрд грн з 10,7 млрд грн, або 82,1%.

Кошти були спрямовані для виплати допомоги по безробіттю, для одноразової компенсації суб’єктам господарювання за сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, для виплати одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання.

4. Міністерство соціальної політики

Використало за загальним фондом 4 млрд грн з 6,8 млрд грн, або 59,8%, за спеціальним фондом 2,8 млрд грн з 5,0 млрд грн, або 55,5%.

Кошти спрямовані для забезпечення страховими виплатами по тимчасовій непрацездатності, здійснення виплат членам сімей померлих внаслідок захворювання на COVID-19 медиків, надання допомоги на дітей ФОП, надання одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам у зв’язку з втратою доходів у разі повної заборони сфери їх діяльності під час карантину.

Закон і Бізнес