Закон і Бізнес


Страхування без гарантій


№5 (1511) 30.01—05.02.2021
4190

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди був пошкоджений автомобіль іноземця — клієнта АО «Вишневий і партнери», чим заподіяні матеріальні збитки.


Відразу після ДТП винуватець визнав свою вину у скоєнні правопорушення та запропонував скласти європротокол. Іноземець погодився й у подальшому звернувся до страховика із заявою про виплату страхового відшкодування. Однак коштів від страхової так і не дочекався. Вартість відновлювального ремонту авто, за підрахунками, мала сягнути майже 85 тис. грн.

Таким чином, в інтересах клієнта адвокати АО «Вишневий і партнери» звернулися до суду з позовною заявою про стягнення матеріального збитку із винуватця ДТП.

Під час розгляду справи суд врахував зібрані докази та обставини, на які посилалася представник позивача, і дійшов висновку, що європротокол відповідно до норм чинного законодавства є належним доказом вини особи, що скоїла ДТП, у зв’язку з чим завдана шкода підлягає відшкодуванню. 

Святошинський районний суд м.Києва позовні вимоги задовольнив у повному обсязі та ухвалив стягнути з винуватця ДТП на користь клієнта матеріальну шкоду у розмірі 84509 грн. та судовий збір. 

Інтереси клієнта у цій справі представляла адвокат АО «Вишневий і партнери» Ірина Домітращук.