Закон і Бізнес


Гріхи фінансиста


.

№6 (1512) 06.02—12.02.2021
4373

Китайський народний суд санкціонував страту колишнього голови правління найбільшої в країні компанії з управління активами. Зокрема, його обвинуватили в політичних авантюрах і корупції.


Як повідомляє агентство Сіньхуа, екс-глава компанії China Huarong Лай Сяомінь був засуджений до смертної кари на початку січня за обвинуваченням у корупції, хабарництві й двоєженстві. Вирок затвердив Верховний суд.

Центральна комісія з перевірки дисципліни виявила, що його «непослідовне керівництво призвело до того, що компанія серйозно відхилилася від своїх основних обов’язків, а також до поганого політичного впливу». За версією органів обвинувачення, Л.Сяомінь брав участь у різних політичних авантюрах, сприяв просуванню по службі окремих осіб, а також перешкоджав проведенню перевірок.

China Huarong була однією з чотирьох компаній з управління активами, які уряд Китаю заснував у 1999 році у відповідь на азіатську фінансову кризу 1997-го. Нині China Huarong є найбільшою в Китаї за обсягом активів.

Лай Сяомінь почав професійну кар’єру в 1983 році у структурі Народного банку Китаю та пропрацював там на різних посадах до 2003-го. Потім перейшов на службу до Державного комітет з контролю за банківською діяльністю. У січні 2009 року почав роботу в компанії China Huarong, а у вересні 2012-го обійняв посаду голови її правління.