Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 1 — 5 лютого 2021 р.


.

01.02.2021 09:04
2257

Вища рада правосуддя розглядатиме дисциплінарні справи на суддів, в Асоціації правників обговорюватимуть концепцію розвитку юридичної освіти, а Вища школа адвокатури традиційно проводить вебінари для захисників.


1 лютого

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. На порядку денному —7 дисциплінарних справ та 29 висновків щодо скарг, що надійшли на дії суддів.

2 лютого

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона має внести подання Президентові про призначення на посади 4-х суддів, а також відрядити суддів до 3-х судів. Крім того, Рада заслухає 3 скарги на рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності.

У Вищій школі адвокатури пройде вебінар «Промислові зразки 2020: новели правової охорони». Йтиметься про особливості угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, положення національного законодавства та умови надання правової охорони.

Відбудеться вебінар «Особливості розірвання трудового договору (контракту)». Спікер Вищої школи адвокатури проаналізує складні питання законодавчого регулювання звільнення при порушенні вимог, передбачених законом «Про запобігання корупції».

3 лютого

Працюватимуть перша і третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя. Загалом вони визначаться із 6-ма дисциплінарними справами та проаналізують 61 скаргу на дії суддів щодо підстав для відкриття нових.

Можна прослухати курс «Аналітичний огляд ключових справ, розглянутих ЄСПЛ у 2019—2020 рр.». Спікер Вищої школи адвокатури розкаже про нові прецеденти Європейського суду з прав людини щодо застосування конвенційних гарантій.

Відбудеться вебінар «Introduction to Contract Law». Спікер Вищої школи адвокатури проаналізує відмінності у поняттях сontract та agreement, а також інших термінів, що вживаються під час укладання договорів.

Пройдуть дебати «Концепція розвитку юридичної освіти». Асоціація правників України пропонує обговорити проект концепції, зокрема впровадження наскрізної магістерської програми та відмову від заочної форми підготовки правників.

4 лютого

Засідатиме Вища рада правосуддя. Планується внести подання Президентові про призначення 14 суддів, відрядити одного суддю та відправити у відставку ще 3-х. Один суддя спробує оскаржити рішення дисциплінарної палати щодо нього.

Пройде онлайн-семінар «Податкова реформа: зміни 2021 року та податкова відповідальність». Захід проводить юридична фірма GOLAW спільно з Американською торговельною палатою в Україні. Обговорюватимуться очікування від законодавчих ініціатив у сфері податкової реформи.

Відбудеться вебінар «Звільнення з публічної служби. Основні правові позиції ВС». Слухачі курсу, що пропонує Вища школа адвокатури, дізнаються про особливості звільнення з публічної служби, а також позиції Верховного Суду щодо виконання рішень про поновлення на посаді та стягнення компенсації вимушеного прогулу.

5 лютого

Буде проведено вебінар «Відновне правосуддя як механізм ефективного захисту інтересів клієнта». Спікер Вищої школи адвокатури розкаже про можливості вирішення завдань клієнта через механізм відновного правосуддя на базі наявного законодавчого регулювання.

Пройде семінар «Застосування антикорупційного законодавства». Навчання для суддів місцевих судів щодо розгляду справ про кримінальні та адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, організовує Одеське регіональне відділення Національної школи суддів.

Відбудеться вебінар «Корпоративні договори в Україні: міфи та реальність». Йтиметься про договір між акціонерами товариства, структуру корпоративного договору, придбання та відчуження часток. Курс організований Вищою школою адвокатури.

Закон і Бізнес