Закон і Бізнес


В гості до Афродіти


Пляжі Кіпру, який вважається батьківщиною Афродіти, туристи люблять за чисту блакить моря і м’який клімат.

№5 (1511) 30.01—05.02.2021
3320

Країни, для яких туристи були основним джерелом надходження валюти, особливо важко переживають карантинні обмеження. Тому влада йде на послаблення обмежень, щоб підтримати економіку.


Так, за інформацією телеканалу CyBC, з 1 березня Кіпр відкриває кордони й аеропорти для туристів з усіх країн. Зараз кордони шенгенської зони закриті для туристичних поїздок, і Кіпр стане першою країною Європейського Союзу, яка піде на послаблення обмежень.

З 1 лютого влада буде поступово пом’якшувати вимоги, зокрема щодо обов’язкової 14-денної ізоляції для гостей острова. А ще через місяць іноземцям буде достатньо надати негативний результат тесту на коронавірус, щоб відпочити на кіпрських пляжах.

«Туристи зможуть відвідувати Кіпр без карантинних обмежень, якщо після прибуття у них не буде позитивного результату на COVID-19», — запевнив заступник міністра туризму країни Саввас Пердіос.

Правда, є нюанси. Кіпрська влада зніме заборону на в’їзд громадян з 56 країн, які будуть поділені на 3 категорії. Україна поки що віднесена до «червоної» зони. Тому нашим туристам необхідно буде пройти тестування: як перед вильотом — не пізніше як за 72 години, так і по прибуттю на острів, причому — за свій рахунок. Якщо ситуація з пандемією у нас покращиться, то другий тест не потрібно буде здавати.

Утім, якщо турист захворіє на Covid-19, оплату лікування бере на себе уряд Кіпру.