Закон і Бізнес


Щеплення від звільнення


№5 (1511) 30.01—05.02.2021
3587

Хоча вакцинація від коронавірусу начебто справа добровільна, але вже є прецеденти, коли відмова від щеплення призвела до звільнення працівників.


Як пише газета Bild, керівник одного з німецьких центрів сестринського догляду разом зі своєю дружиною зробив щеплення від коронавірусу і закликав своїх співробітників піти за його прикладом.

Троє відмовилися відразу, а четверо обіцяли подумати. У підсумку начальник дав 2 дні, аби підлеглі визначилися зі щепленням. Однак після закінчення терміну співробітники не дали позитивної відповіді, і той вирішив їх звільнити.

За словами керівника, працівники не виявляли поваги, не дослухалися до нього, а хтось навіть прямо відмовився вводити вакцину. Однак одна з колишніх співробітниць пояснила, що начальник одразу пригрозив звільненням, якщо вони не зроблять щеплення.

Газета написала, що одна з колишніх співробітниць має намір подати на свого колишнього начальника до суду. Однак у більшості із 7 звільнених вже є нова робота.

Зараз центр шукає нових медсестер з обов’язковою умовою — наявність щеплення. Це пояснюється піклуванням про захист пацієнтів.