Закон і Бізнес


ЦПК Шабуніна продовжує дискредитацію ВАКС


.

28.01.2021 15:32
3502

У Центрі протидії корупції висловили сильне занепокоєння рішенням апеляційної палати Вищого антикорупційного суду у кримінальній справі та дали поради щодо правильних рішень, які мав би ухвалити ВАКС.


Відповідний коментар щодо кримінальної справи стосовно екс-керівника титано-магнієвого комбінату Володимира Сивака розміщений на телеграм-каналі ЦПК.

Активістів-антикорупціонерів не влаштувало рішення, яким ВАКС залишив в силі виправдовувальний вирок Заводського райсуду Запоріжжя. В.Сиваку обвинувачували у розтраті 492 млн грн держпідприємства.

«Чесно кажучи, ми дуже занепокоєні таким рішенням. Суд щонайменше міг відправити справу на новий розгляд у першій інстанції, але вже Антикорсуду. Натомість судді просто залишили чинним «оправдос», який запорізькі судді ухвалили із кричущими порушеннями», - йдеться у повідомленні, де перелічуються прізвища суддів колегії ВАКС.

У вироку запорізького суду юристи ЦПК Шабуніна знайшли «чимало грубих порушень», тож «з нетерпінням» чекають повного тексту рішення ВАКС, «аби розібратися, що ж сталося».