Закон і Бізнес


Рішення поза повноваженнями


.

№5 (1511) 30.01—05.02.2021
2953

Окружний адміністративний суд м.Києва в повному обсязі задовольнив позов клієнта, громадянки Китайської Народної Республіки, про визнання протиправним та скасування рішення міграційної служби.


Центральне міжрегіональне управління Державної міграційної служби у місті Києві та Київській області відмовило в оформленні (видачі) посвідки на постійне проживання.

Суд дійшов висновку про необґрунтованість рішення Центрального міжрегіонального управління ДМС у м.Києві про відмову в оформленні посвідки на постійне проживання та наявність підстав для задоволення позовних вимог у частині скасування вказаного рішення.

На думку суду, відповідач як суб’єкт владних повноважень покладеного на нього обов’язку доказування з урахуванням вимог, установлених ч.2 ст.19 Конституції та ч.2 ст.2 Кодексу адміністративного судочинства, не виконав, а тому, виходячи з меж заявлених позовних вимог, системного аналізу положень законодавства України та доказів, які містяться в матеріалах справи, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення позову.