Закон і Бізнес


Інформація або допит


.

№3-4 (1509-1510) 16.01—29.01.2021
4683

Якщо потерпілою є юрособа, її представник може бути допитаний у разі потреби як свідок щодо обставин, які мали місце до початку реалізації ним повноважень представника у кримінальному провадженні. Іншої передбаченої Кримінальним процесуальним кодексом процедури отримання інформації від цієї особи у ході вербальної слідчої (розшукової) дії немає.


Такий висновок зробила адвокат, науковий радник Barristers Ірини Гловюк у тезах «Проблемні питання отримання відомостей від представника потерпілого — юридичної особи». Матеріал оприлюднено у збірнику матеріалів науково-практичної конференції.

Всеукраїнська конференція була проведена юридичним факультетом Львівського державного університету внутрішніх справ за напрямом теоретико-прикладних проблем правового регулювання в Україні.

І.Гловюк зазначила, що на практиці трапляється, що допитують представника потерпілого. Однак у стст.95 та 224 КПК закріплено, що допитаними можуть бути лише свідок, підозрюваний, потерпілий, обвинувачений, експерт. Із цього випливає, що такого джерела доказів, яке могло б бути отримано в результаті допиту представника потерпілого, не існує.