Закон і Бізнес


Під захистом графіті


№3-4 (1509-1510) 16.01—29.01.2021
3205

У будь-якому місті, мабуть, є місця з поганою репутацією, яких жителі прагнуть уникати. У Копенгагені спробують зламати такий стереотип за допомогою вуличного мистецтва.


Міська влада збирається оживити за допомогою графіті і мозаїки бетонні переходи під залізничними станціями «Селер» і «Вігерслев Алле». Крім того, цим районам додадуть освітлення, повідомляє «Європульс».

Очікується, що більш яскраві і «радісні» переходи стануть приємнішими для пішоходів і велосипедистів. Тоді люди будуть частіше будувати свої маршрути через ці місця і перестануть сприймати їх як пустельні і потенційно небезпечні.

Цей експериментальний проект розпочнеться навесні 2021 року. Зараз влада шукає вуличних художників і відбирає найцікавіші проекти. Після того як графіті та мозаїка, а також художнє підсвічування будуть готові, протягом року ініціатори проекту спостерігатимуть за «популярністю» цих місць.

Вони будуть враховувати, скільки людей їх відвідують і в який час, а також проведуть опитування серед місцевих жителів. Якщо стереотип про «небезпеку» цих місць буде зломлений, вуличних художників запрошуватимуть попрацювати і в інші місця Копенгагена з поганою репутацією.