Закон і Бізнес


В Україні почали діяти вимоги до енергоефективності будівель


15.01.2021 15:42
2861

Відтепер житлові та громадські будівлі не можна будувати без дотримання мінімальних вимог до енергоефективності. В Україні визначено вимоги для новобудов, реконструйованих та капітально відремонтованих будівель.


У зв’язку із реєстрацією Міністерством юстиції та офіційним оприлюдненням набрали чинності відповідні накази Міністерства розвитку громад та територій, передає «Закон і Бізнес».

Йдеться про такі нормативні документи:

- Мінімальні вимоги до енергетичної ефективності будівель (наказ Мінрегіону від 27.10.2020 № 260);

- Зміни до Методики визначення енергетичної ефективності будівель (наказ Мінрегіону від 27.10.2020 № 261).

У відомстві повідомляють, що станом на 1 січня 2021 року в Україні близько 6 тисяч будівель отримали енергетичні сертифікати. З них майже 44% мають найнижчий клас енергоефективності «G», а найвищий клас «А» – 1,4%. Такий рівень енергоефективності не відповідає руху України у напрямку зменшення споживання енергоресурсів житловими будинками та підвищення комфорту проживання людей.

Мінімальні вимоги до енергетичної ефективності встановлені в Україні вперше. Вони дозволять проводити термомодернізацію будівлі поетапно, що дозволить її власникам більш ефективно спланувати бюджет та подальші роботи, щоб отримати клас енергоефективності об’єкту не нижче «С».

Закон і Бізнес