Закон і Бізнес


ДБР відкрило провадження за фактом побиття адвоката


15.01.2021 08:59
4693

У Мелітополі територіальне управління Державного бюро розслідування розпочало досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перевищення влади слідчим бердянського відділу Нацполіції та прокурором місцевої прокуратури.


Йдеться про побиття адвоката Миколи Осипчука у грудні 2020 року, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу Національної асоціації адвокатів України.

Провадження відкрито за ч.2 ст 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством або погрозами його застосування тощо).

Нагадаємо, 11 грудня минулого року стався напад на адвоката Миколу Осипчука у Бердянському міськрайонному суді Запорізької області.

Повідомляється, що змушуючи взяти участь у процесуальних діях без передбаченого КПК України необхідного та належного повідомлення, місцевий прокурор та невідомі особи, які перебували у залі суду, нанесли адвокату тілесні ушкодження. Близько двох годин його блокували у будівлі суду, поки члени регіональної ради адвокатів його не вивільнили.

Тоді НААУ звернулася до керівництва МВС, Нацполіції, Офісу Генерального прокуратура з проханням вжити всіх необхідних заходів для встановлення всіх причетних осіб до вчинення кримінального правопорушення та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Закон і Бізнес