Закон і Бізнес


Микитася намагався випустити в Лондон прокурор, який підписав підозру Татарову


.

11.01.2021 12:08
2873

Екс-власника Укрбуду Максима Микитася, якого підозрюють в організації викрадення юриста і вимаганні у нього великих сум грошей, рік тому хотів випустити з країни прокурор, який також підписував підозру заступнику голови Офісу Президента Олегу Татарову.


Про це повідомило видання «Страна», передає «Закон і Бізнес».

Сьогодні в Києві буде слухатися апеляція забудовника Максима Микитася, якого 31 грудня на два місяці відправили до СІЗО.

Цікаво, що Микитась на початку грудня тільки вийшов зі слідчого ізолятора - після того, як дав НАБУ свідчення на заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

Це сталося після того, як Татаров розкритикував керівництво НАБУ і звинуватив його в роботі на іноземні структури. І незабаром підозру Татарову на основі показань Микитася підписав в.о. глави антикорупційної прокуратури Максим Грищук.

Але цікаво, що саме цей прокурор свого часу намагався випустити Микитася з України, хоча той був уже під слідством. Рік тому - 20 січня - забудовника, який вже був підозрюваним у справі про квартири Нацгвардії, детективи НАБУ зняли буквально з рейсу в Лондон.

Як з'ясувалося, дозвіл на виїзд йому тоді підписав заступник голови САП Максим Грищук.

У документі говориться, що Микитась може виїхати на лікування, яке триватиме чотири дні - з 20 по 24 січня. 25-го Микитась повинен був повернути паспорт, який йому видали для виїзду за кордон.

Правда, з рейсу забудовника тоді зняли. І, як писали ЗМІ, Грищук свій дозвіл в останній момент скасував.

При цьому раніше, восени 2019 року, представники САП під час суду щодо обрання запобіжного заходу для Микитася, заявляли, що він намагався організувати вбивство одного зі свідків.

«Прокурор САП заявив, що екс-депутат Микитась роздумував про вбивство свідка і підозрюваного в справі проти нього на 82 млн грн», - заявляли тоді в Центрі протидії корупції.

Зараз цю тему НАБУ і САП вже не піднімають.

Але, за даними видання «Страна», заявами про можливу причетність Микитася до організації вбивства свідка зацікавилася Національна поліція.

«Це серйозне звинувачення, яке прозвучало в рамках судового процесу. Наш обов'язок - відкрити кримінальне провадження і розслідувати можливу причетність Микитася до цього злочину», - сказало виданню «Страна» джерело в Нацполіції.