Закон і Бізнес


Літачок з відеокамерою


№52 (1506) 26.12—31.12.2020
6144

Одного разу суддя виявив, що над його обійстям щось літає. Придивившись, він зрозумів, що за ним стежать, і навіть виявив молодиків, які керували цією електронною пташкою. Вони виявились активістами.


Суддя Приморського районного суду м.Одеси Сергій Кічмаренко зауважив, що біля його будинку літає дрон, на якому є відеокамера та мікрофон. Він намагався зрозуміти, звідки прилетів пристрій, і побачив, що ним керують двоє чоловіків у автомобілі.

Електронна пташка літала протягом години. За той час законник встиг записати номери авто. Він спробував довідатись, за ким зареєстрований автомобіль, і виявив, що власником його є активіст одного громадського об’єднання, членами правління котрого є особи, щодо яких суддя виніс вироки. На його думку, цей дрон — не що інше, як намір зібрати проти судді компромат.

Дії осіб мають ознаки кримінального правопорушення, тож С.Кічмаренко вирішив поскаржитись до Генерального прокурора та Вищої ради правосуддя (№5786/0/6-20). Він певен, що громадські активісти не мають права стежити за його приватним життям, збирати про нього інформацію. Тому стверджує, що протиправні дії осіб посягнули на незалежність правосуддя, і просить притягнути їх до кримінальної відповідальності.