Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 28 — 29 грудня


28.12.2020 08:46
1959

У цей передноворічний тиждень Вища рада правосуддя визначиться з призначеннями і відрядженнями, друга дисциплінарна палата розгляне скарги. ВША проведе корисні курси та онлайн-трансляції, а АПУ — онлайн-дискусію щодо спортивного арбітражу.


28 грудня

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

Вона визначиться із двома дисциплінарними справами, а також вивчить 9 нових скарг на дії суддів.

У Вищій школі адвокатури обговорять незалежність системи правосуддя.

Йтиметься про об’єктивні та суб’єктивні критерії незалежності, доктрину зовнішніх проявів у контексті Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також гарантії щодо кар’єри суддів.

Відбудеться онлайн-трансляція «Ефективність судового контролю — огляд судової практики.

Спікер Вищої школи адвокатури розкаже про судову практику в розрізі ефективного застосування судового контролю, а також мотиви, з яких виходив суд.

Працюватиме комітет Асоціації адвокатів України з питань захисту бізнесу, активів та прав інвесторів.

Учасники круглого столу обговорять підсумки 2020 року для адвокатури у сфері захисту бізнесу, зокрема карантин як основний тренд цього року.

У Вищій школі адвокатури можна прослухати курс «Етичні виклики адвоката бізнесу».

У трьох блоках спікери розкажуть про ефективну поведінку адвоката, фактори, що формують його репутацію та можливий конфлікт інтересів, а також ризики під час обслуговування бізнес-клієнтів.

29 грудня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя.

За його результатами 7 суддів можуть отримати подання про призначення на посаду, а когось із 18 суддів можуть відрядити на рік на роботу до столиці. Водночас 5 суддів розраховують піти у відставку.

Пройде онлайн-трансляція «Процесуальні гарантії у справах про корупційні адміністративні правопорушення».

Під час курсу Вищої школи адвокатури слухачі дізнаються про застосування «тесту Енгеля», окремі процесуальні гарантії (право на відвід, обов’язок доказування, виключення з принципу гласності розгляду), а також допит представника НАЗК.

Відбудеться онлайн-дискусія «Спортивний арбітраж vs національні суди».

Захід організовує відділення Асоціації правників України в Одеській області. Йтиметься про систему органів спортивного арбітражу та можливість розгляду спортивних спорів у національних судах.

Пройде вебінар «Доктрина заборони суперечливої поведінки та її застосування на прикладі земельних спорів».

Спікер Вищої школи адвокатури розкаже про процесуальне законодавство щодо недобросовісності, судову практику та проблеми її застосування, а також дасть рекомендації щодо її використання.

Закон і Бізнес