Закон і Бізнес


Середня зарплата працівників апарату в 2021 році скоротиться на чверть


Динаміка зміни заробітних плат окремих категорій працівників апарату судів (грн.)

24.12.2020 14:19
524369

Показники, передбачені для ДСАУ в бюджеті-2021, дають змогу забезпечити середню зарплату працівників апарату в сумі 9637 грн. Тобто — на рівні обов’язкових виплат.


Такі цифри озвучила т.в.о. голови Державної судової адміністрації Людмила Гізатуліна в ексклюзивному інтерв’ю «ЗіБ». 

Натомість у цьому році в ДСАУ розраховують вийти на середню зарплату працівників апарату на рівні 13667 грн. Крім того, наразі докладається чимало зусиль, аби забезпечити вчасну виплату суддівської винагороди та зарплати працівникам апарату за грудень місяць.

Натомість, закладені у бюджеті-2021 видатки на здійснення правосуддя апеляційними та місцевими судами гарантують оплату праці тільки 22287 працівникам апарату при фактичній чисельності (станом на 1.11.2020) — 25070 осіб. Але у ДСАУ не розглядають питання про скорочення працівників апарату.

«Ми не маємо права говорити про скорочення апарату, оскільки працівників у судах і так не вистачає. В умовах такого значного навантаження на суддів апарат повинен працювати повноцінно, аби забезпечити здійснення правосуддя», — наголосила Л.Гізатуліна. 

У ДСАУ покладають надію на те, що Уряд виконає припис «Прикінцевих положень» закону про держбюджет-2021 та перегляне асигнування на суди за підсумками І кварталу. 

Більше про перспективи фінансового та матеріального забезпечення судів перших двох ланок читайте в інтерв’ю Л.Гізатуліною, що друкується у найближчому числі «ЗіБ».

Закон і Бізнес