Закон і Бізнес


Закон про відповідальність за недостовірне декларування підписано


24.12.2020 10:21
1934

Закон, що передбачає відповідальність за декларування недостовірної інформації та за неподання суб’єктом декларування декларації, підписано Президентом України Володимиром Зеленським.


Про це повідомляє «Закон і Бізнес» з посиланням на Офіційне інтернет-представництво глави держави.

Підписано Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування»  від 04.12.2020 № 1074-IX.

Зазначається, що підписаний документ усуває прогалини в законодавстві, що виникли у зв’язку з рішенням Конституційного Суду України від 27 жовтня 2020 року, та забезпечує можливості притягнення до кримінальної відповідальності за декларування недостовірної інформації та за неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Відповідні зміни вносяться до Кримінального кодексу, Кримінального процесуального кодексу та Закону України «Про запобігання корупції».

Закон і Бізнес