Закон і Бізнес


Справа проти Татарова про знижку на паркінг розвалюється


.

24.12.2020 10:08
3229

Кримінальне провадження проти заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова щодо знижки на паркувальне місце в одному з житлових комплексів Києва розвалюється. Виявилося, що подібні знижки були звичайним елементом формування ціни продажу майнових прав і надавалися на системній основі.


Про це свідчить відповідь ТОВ «Будівельні мережі» на адвокатський запит щодо встановлення ціни продажу майнових прав на машиномісця у житловому комплексі «Артемівський, у зв’язку з яким у Національного антикорупційного бюро України виникли претензії до О.Татарова. Текст документу є в розпорядженні видання «Закон і Бізнес».

Нагадаємо в НАБУ ставлять у провину чиновнику той факт, що він ще до переходу на державну службу начебто отримав знижку на придбання паркомісця по ціні 75 тис. грн.

Разом із тим, з відповіді забудовника виявилося, що за цією ціною у ЖК було реалізовано 7 паркомісць. А ще 4 паркомісця - продані за 50 тис. грн.

У ТОВ «Будівельні мережі» пояснили, що ціна паркомісць варіювалася залежно від цінового сегменту ЖК, облаштування паркінгу, зручності заїзду та інших обставин. Також на ціну кардинально впливала фінансова ситуація з обіговими коштами на підприємстві, адже їх наявність впливає на роботу з будівництва, загальну життєдіяльність підприємства в розрізі забезпечення фінансовими ресурсами. На підприємстві зазначили, що вони самостійно визначають вартість об’єктів в залежності від зазначених факторів і обставин, відтак змінювали ціни.

Закон і Бізнес