Закон і Бізнес


Бан на зачаття

Суд у США дозволив злісному неплатникові аліментів заводити нових дітей


№52 (1506) 26.12—31.12.2020
2944

Якщо батько не хоче виплачувати аліменти на вже народжених дітей, то чи можна йому заборонити заводити нових? Суддя одного з округів штату Огайо вирішив, що це цілком логічно. Але у вищій інстанції дійшли іншої думки.


Як пише The Cronical, у двох своїх рішеннях суддя Лорейн Джеймс Вальтер як умову випробувального терміну визначив, аби чоловіки «доклали всіх розумних зусиль, щоб уникнути нових зачать». Однак таке додаткове покарання не влаштувало підсудних. Адже невиконання такої умови відкривало для них пряму дорогу за ґрати.

Лондон Чепмен і Лі Андерсон домоглися, щоб їхні апеляції прийняв до розгляду Верховний суд Огайо. І в першому випадку 6 з 7 суддів стали на бік прав людини.

Вони вказали, що нерозумно пов'язувати можливість нового зачаття з невиконанням зобов'язань за аліментами. Оскільки громадський контроль у період випробувального терміну має бути спрямований на реабілітацію і конкретний злочин. Адже Л.Чепмена визнали винним не в тому, що мав багато дітей, а в тому, що ухилявся від сплати аліментів на них.

На момент винесення первісного рішення в 2016 році Л.Чепмен заборгував понад $200000 як аліментів на утримання 11 з 13 своїх дітей. Згідно з вироком він був засуджений до 5 років позбавлення волі умовно.

Апеляцію Л.Андерсона, який є батьком 9-х дітей і теж ухиляється від їхнього утримання, суд розгляне пізніше.