Закон і Бізнес


Свято в тиші

У турецьких готелях заборонили відзначати Новий рік


Незважаючи на всі обмеження, ялинки в турецьких готелях все ж встановили — для новорічного настрою.

№52 (1506) 26.12—31.12.2020
2865

Якщо ви розраховували зустріти Новий рік у Туреччині, то, на жаль, свято вийде сумним: ні музики, ні урочистої вечері. Правда, можна посидіти із сім’єю в ресторані готелю, якщо він буде працювати.


Справа в тому, що всі розважальні новорічні програми в готелях Туреччини заборонені у зв’язку з обмежувальними заходами через пандемію, йдеться в циркулярі МВС, розісланому в усі провінції країни.

Оскільки масові гуляння суперечать обмежувальним заходам, у новорічну ніч у готелях забороняється проведення новорічних розважальних програм, танців. Зокрема, забороняється виконання і трансляція музики в ресторанах, холах та інших спільних приміщеннях готелів, ідеться в документі.

Крім того, в період дії комендантської години туристам забороняється збиратися великими групами.

Раніше президент Туреччини Таїп Ердоган оголосив про введення цілодобової комендантської години в країні на новорічні свята. Вона розпочнеться о 21:00 31 грудня і триватиме до 5:00 ранку 4 січня. Раніше комендантська година діяла з 21:00 до 5:00 в робочі дні, а також з 21:00 п’ятниці до 5:00 понеділка. В країні зупинена робота кафе і ресторанів, крім обслуговування на винос.

Представники турецьких готелів уже запевнили, що в разі, якщо туристи заздалегідь оплатили новорічні вечері, гроші будуть повернуті — безпосередньо або через туроператора.