Закон і Бізнес


АО «Вишневий і Партнери» відстояли у ВС право на майно громадянина Великої Британії


23.12.2020 16:18
1957

Верховний Суд залишив без задоволення касаційну скаргу приватного нотаріуса на постанову Київського апеляційного суду, якою було повернуто квартиру в Києві громадянину Британії.


Варто нагадати, що спір за квартиру тривав більше трьох років, а саме справа два рази переглядалась Верховним Судом.

21.11.2019 Київським апеляційним судом власність було повернуто іноземцю. Крім цього, апеляційний суд дійшов висновку, що нотаріус, діючи як державний реєстратор, не перевірив дійсність заявленої вимоги, коли у поданих документах мали місце протиріччя та невідповідності. У зв’язку з цим, дії нотаріуса було визнано неправомірними та скасовано рішення про державну реєстрацію права власності на квартиру за «новим власником», витребувано майно з незаконного володіння та визнано право власності за іноземцем.

Однак, нотаріус не погодилась з таким рішенням та звернулась зі скаргою до ВС.

За результатами розгляду касаційної скарги 16.12.2020 ВС виніс постанову, якою залишив рішення Київського апеляційного суду від 21.11.2019 у цій справі без змін. Таким чином, нарешті було поставлено «крапку» в боротьбі іноземця за свою власність. 

АО «Вишневий і Партнери» висловили подяку представникам ЗМІ, громадських організацій та просто небайдужим громадянам за медіа-підтримку у висвітленні цієї справи.

Закон і Бізнес