Закон і Бізнес


Рекламні борди на дорогах пропонують заборонити – проект


23.12.2020 13:15
2099

На автомобільних дорогах, вулицях, залізничних переїздах, пропонують заборонити розташовувати засоби зовнішньої реклами.


Таку пропозицію містить проект закону від 22.12.2020 №4534 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони розміщення реклами на автошляхах»,  що внесено до Верховної Ради, повідомляє «Закон і Бізнес» з посланням на прес-службу апарату ВР.  

Тексту документу на сайті ВР ще не має, проте один з авторів законодавчої ініціативи перший заступник спікера Руслан Стефанчук пояснив, що метою законопроекту є зменшення аварійності на автомобільних дорогах України.  Він зазначив, що встановлені на автошляхах рекламоносії відвертають увагу водіїв, перешкоджають оцінці дорожньо-транспортної ситуації, що особливо погіршується через їх яскраве освітлення в темну пору доби.  

Тож, пропонується встановити заборону розташовувати засоби зовнішньої реклами на автомобільних дорогах, вулицях, залізничних переїздах, зокрема:

на пішохідних доріжках та алеях;

на велосипедних доріжках;

у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування та на відстані менш ніж 10 метрів від краю такої смуги;

у межах смуги відведення вулиць і доріг населених пунктів та на відстані менш ніж 5 метрів від краю такої смуги;

над проїзною частиною автомобільних доріг;

на відстані менш ніж 50 метрів від місця перехрещення дороги із залізничними коліями.

Як  повідомляв  «ЗіБ»,  у  парламенті  вже  зареєстрований аналогічний проект, що пропонує встановити більш жорсткі вимоги до носіїв зовнішньої реклами як у населених пунктах, так і в межах смуги відведення автомобільних доріг.

Закон і Бізнес