Закон і Бізнес


Розширення кола осіб, які можуть претендувати на вступ на держслужбу, підтримали в НААУ


22.12.2020 14:11
2378

Включення до кола претендентів на посади державної служби категорій «А» та «Б» осіб, які мають відповідний досвід адвокатської діяльності дозволить підвищити професійний рівень державних службовців.


Як повідомляє «ЗіБ»,  це зазначили в Національній асоціації адвокатів України за результатами обговорення проекту  від  11.11.2020 № 4361 «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо розширення кола осіб, які можуть претендувати на вступ на державну службу».

Вказаним проектом пропонується розширити коло осіб, які можуть претендувати на зайняття посади державної служби категорій «А» та «Б», за рахунок претендентів, що мають досвід заняття адвокатською, нотаріальною діяльністю, діяльністю арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) – від одного до трьох років у залежності від посади.

НААУ за результатами проведеного правового аналізу підтримала ідею прийняття законопроекту.

Як повідомляв «ЗіБ», комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування на засіданні 16 грудня рекомендував парламенту ухвалити законопроект №4361.

Закон і Бізнес